Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on osa laadukasta kehonhuoltoa jokaiselle.

Urheiluhieronta eroaa jonkin verran otteissaan klassisesta hieronnasta. Lisäksi hoito on enemmän ongelmalähtöistä kuin tavallinen hieronta. Klassisen hieronnan tapaan urheiluhieronta sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille. Erityisen hyvin urheiluhieronta sopii urheilijoille, koska urheiluhieroja osaa ottaa hoidossaan huomioon urheilijan eri kaudet, kuten harjoittelukausi, kilpailukausi ja lepokausi ja toteuttaa hoidon sen mukaisesti. Lisäksi urheiluhierojalla on tuntemusta erilaisista urheiluvammoista ja niiden hoidoista.

 

Kenelle urheiluhieronta on tarkoitettu?

Kuten todettua, urheiluhieronta ei nimestään huolimatta ole tarkoitettu ainoastaan kilpaurheilijoille. Urheiluhieronnalla voidaan saada hyviä tuloksia aikaan myös esimerkiksi toimistotyön aiheuttamissa selkä-, niska-, ja hartiakipujen sekä päänsärkyjen hoidossa. Kuntoliikkuja voi hyötyä ottamalla urheiluhieronnan osaksi säännöllistä kehonhuoltoa. 

 

Mitä eroa on urheiluhieronnalla ja klassisella hieronnalla?

Yleinen virheellinen käsitys on, että urheiluhieronta on kivuliaampaa kuin klassinen hieronta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkansa. Kuitenkin, klassinen hieronta on usein kevyempää, enemmän sivelyä sisältävää ja lihaksia rentouttavaa. Urheiluhieronta on enemmän lihasta muokkaavaa ja yhtenä tavoitteena on saada kireyksiä helpotettua. Perusotteet urheilu- ja klassisessa hieronnassa ovat samat: hankaus, puserrus, sively ja täristys. Urheiluhieronta kuitenkin sisältää usein myös passiivisia venytyksiä ja niveliä mobilisoivia hierontaotteita. Lihaksia hierotaan myös lihassyihin nähden poikkisuunnassa, jolla voi olla tehostava vaikutus.

 

Miksi tulla urheiluhierontaan?

Urheiluhieronta on osa laadukasta kehonhuoltoa. Hoidon tavoitteet mietitään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Säännöllisellä kehonhuollolla voidaan välttää erilaisia vaivoja ja kiputiloja. Toisaalta vaivan ollessa jo päällä, voidaan urheiluhieronnalla lievittää oireita sekä nopeuttaa palautumista.

Urheiluhierontakertojen sopiva määrä on yksilöllistä ja riippuu tilanteestasi. Hoitajan tekemän haastattelun ja hoidon aikana tehtyjen havaitojen avulla kartoitamme tilanteesi ja osaamme suositella sinulle sopivaa käyntimäärää.

Urheiluhierontaa Liedossa

Tervetuloa ammatitaitoiseen hierontaan Liedon Vanhalinnaan.

Meillä jokainen asiakas huomioidaan aina yksillöllisesti!